Ett flertal välkända företag har flyttat till nya lokaler i år. Svenska Belysningssällskapet har planerat två studiebesök för att titta på belysningen av kontorsprojekt. Först ut är ICAs nya huvudkontor.

Efter att ICA beslutade att samla alla sina affärsområden under ett tak fick Thomas Eriksson Arkitekter det viktiga uppdraget att skapa ett koncept där inredningen förmedlar ICA:s identitet och värderingar. Med beställarens vision  ”För en god morgondag” valde TEA att fokusera på ICA:s hållbarhetsprofil och låta den vara en styrande del både i gestaltning och vision. Läs mer om visningen här >>

Laddar Karta...

Datum/Tid
- 02/10/2019
4:45 e m - 9:00 e m

Plats
ICAs huvudkontor

Kategorier


Ett flertal välkända företag har flyttat till nya lokaler i år. Svenska Belysningssällskapet har planerat två studiebesök för att titta på belysningen av kontorsprojekt. Först ut är ICAs nya huvudkontor.

Efter att ICA beslutade att samla alla sina affärsområden under ett tak fick Thomas Eriksson Arkitekter det viktiga uppdraget att skapa ett koncept där inredningen förmedlar ICA:s identitet och värderingar. Med beställarens vision  ”För en god morgondag” valde TEA att fokusera på ICA:s hållbarhetsprofil och låta den vara en styrande del både i gestaltning och vision.

Dagsljuset spelar en viktig roll i det nya kontoret: Tre ljusgårdar utgör hustes centrala mötesplatser och här möts och syns ICA:s alla verksamheter i samverkansytor och torgplatser för spontana möten och erfarenhetsåterföring. De aktivitetsbaserade kontorsytorna är genomtänkta och planerade för effektiv dagsljusanvändning där enskilda arbetsplatser för koncentration och fokus är placerade ut mot fasaden. Möten och aktiviter som kräver mer social samverkan sker i mötesrum och vid projektplatser placerade mot husets ljusgårdar. Högst upp finner vi takterrasserna med rekreationsytor för medarbetarna.  

Medverkande vid visningen: bl.a. Lotten Wahledow, Inredningsarkitekt, Thomas Eriksson Arkitekter samt ljusdesigner Linda Petersdottir, Light Support.

Visningen är kostnadsfri för Svenska Belysningssällskapets medlemmar. Övriga betalar 150 kr per person.
OBS! Begränsat antal platser, max 40 personer

Bli medlem i Svenska Belysningssällskapet och få gå kostnadsfritt. Bli medlem här >>

Välkommen med din anmälan senast den 25 september 

Boka plats!

Bokningen är stängd för detta evenemang.