Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 13/02/2019 - 28/02/2019
12:00 f m

Kategorier


AI är den stora kommande revolutionen! Johan Röklander, ordförande i Svensk Ljusdesigner, samtalar med Mikael Castanius om vikten av ljusplanering i framtiden.

Johan Röklander är ljusdesigner, trollkarl, lärare på Ljushögskolan m m. Han är dessutom ordförande i branschföreningen Svensk Ljusdesigner. Här samtalar han med Mikael Castanius om ljusets betydelse, den snabba tekniska utvecklingen och varför det är viktigt med ljusplanering. Han ger dessutom sin syn på framtiden och vad utvecklingen av artificiell intelligens kommer att betyda.

Lyssna här >>

Svenska Ljuspriset-vinnaren Sofie Bamberg samtalar med Mikael Castanius om arbetet med att ljussätta lyxkrogen Frantzén

2018 belönades Restaurant Frantzén med en tredje stjärna i Guide Michelin. Det är första gången en svensk restaurang får tre stjärnor. Nu har projektet även belönats med det prestigefyllda ¬Svenska Ljuspriset, för sin ljussättning där fokus förstärker just det viktigaste – den kulinariska resan. Mikael Castanius samtalar med Sofie Bamberg, från Black Ljusdesign, som tillsammans med Anna Ekberg var ansvarig för projektet. Från den 1a februari arbetar Sofie Bamberg som frilansande ljusdesigner i sitt eget nystartade företag.

lyssna här >>