Svenska Belysningssällskapet inbjuder till

Ett studiebesök och visning av:
Framtidens infrastruktur- och belysningslösningar i Stockholms underjord

Citybanan

Den 8 maj 2017 kl. 16-18-30
(OBS! Begränsat antal deltagare):

Svenska Belysningssällskapet bjuder in till visning av citybanans nya stationer Odenplan och Station City. Belysningslösningarna som visas är dels fasta installationer för plattform/ perrong men innefattar också konst som i flera delar består av belysningsinstallationer.

Grontmij (nu Sweco) har svarat för systemhandling-EL för bägge stationerna och belysningskonceptet (Gestaltningsprogram) för station City samt Odenplan svarade Staffan Abrahamsson på WSP för i samarbete med Ahlqvist & Almqvist Arkitekter. WSP har ansvarat för detaljprojektering av all belysning på Station City i Bygghandlingsskede och Grontmij/SWECO ansvarat för detaljprojekteringen av Station Odenplan. Representant från dem kommer finnas på plats för att svara på frågor. I övrigt guidas vi av representanter från SL.

Deltagandet för denna visning är begränsad till 18 deltagare – först till kvarn gäller. (Vid högt tryck på visningen kan eventuellt en till visning anordnas)

Medtag oömma och varma kläder då platserna fortfarande klassas som byggarbetsplats. Säkerhetsutrustning som hjälmar och västar står SL för. Vi kommer att ta oss mellan stationerna med tunnelbana – så eget SL-kort ska medtagas.

Samling:
Kl. 15.50 på station Odenplan nere i biljetthall utanför Pressbyrån

Kontaktperson för visningen är Jacob Östlund, Tyréns – 0702-363510 eller 0736-199250.

Visningen är kostnadsfri och avsedd endast för medlemmarna i Svenska Belysningssällskapet.

VARMT VÄLKOMNA! 

Anmäl dig till mötet här:

Bli medlem i Svenska Belysningssällskapet!