Svenska Belysningssällskapet inbjuder till

SBS årsmöte och exklusiv förhandsvisning av Nordiskt ljus
Onsdag den 26 oktober kl 17.00 på Nordiska museet

_DSC1814 foto Karolina Kristensson, Nordiska museet

Varmt välkommen till årsmöte för Svenska Belysningssällskapet på Nordiska museet. Motioner till årsmötet skickas till mervi.rokka@ljuskultur.se (skicka in din motion senast den 12 oktober).

Efter årsmötet får Svenska Belysningssällskapets medlemmar en exklusiv förhandsvisning av utställningen Nordiskt ljus som handlar om hur ljuset från naturen och det vi skapat med belysningsteknik påverkar hur vi lever våra liv.

Program onsdag den 26 oktober
17.00 – Årsmöte i samlingssalen
17.30 – Presentation av Nordiska museet och utställningen Nordiskt ljus
18.00 – Guidad visning av Nordiskt ljus.

Avgift
Årsmötet och studiebesöket av utställningen är kostnadsfritt och endast avsedd för Svenska Belysningssällskapets medlemmar. Det går dock bra att anmäla sig som medlem före årsmötet, för att delta, genom att kryssa i rutan längst ner på denna sida. 

Om utställningen
Vad betyder det att bo i en del av världen som har begränsat med dagsljus under vintern och ljust nästan dygnet runt under sommaren? Det nordiska ljuset är unikt, få procent av jordens befolkning lever under liknande ljusförhållanden. I Nordiskt ljus vill vi berätta om hur ljuset från naturen och det vi skapat med belysningsteknik påverkar hur vi lever våra liv. Med människan i centrum och med högtider och vardag som klangbotten utforskar vi ljusets betydelse från gryning till skymning och från eldstad till PH-lampa.

Läs mer om utställningen här: http://www.nordiskamuseet.se/utstallningar/nordiskt-ljus

Hitta till Nordiska museet
Adressen är Djurgårdsvägen 6–16. Nordiska museet ligger på Kungliga Djurgården i Stockholm. Kommunikationer: bussar 44, 69 och 76 samt spårvagn 7 och Djurgårdsfärjan. Ett begränsat antal parkeringsplatser finns mot avgift utanför museet.

Välkommen med din anmälan senast 19 oktober!

 

Anmäl dig till mötet här:

Bli medlem i Svenska Belysningssällskapet!